Θα κάνει την ανατροπή ο Τραμπ;

128

Μία από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις κάνει τους αναλυτές να πιστεύουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ίσως βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από ότι πολλοί νομίζουν, δύο εικοσειτετράωρα πριν την εκλογική μάχη.

Ο Τζο Μπάιντεν αποτελεί το μεγάλο φαβορί για νίκη στις προσεχείς προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ κόντρα στον νυν πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. Οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν μπροστά σχεδόν παντού. Ανάλογο όμως ήταν το σκηνικό και το 2016 με τη Χίλαρι Κλίντον να προηγείται του Τραμπ αλλά εν τέλει να επικρατεί στο φότο φίνις.

Μία δημοσκόπηση που δημοσίευσε εταιρία στην Αϊόβα έβαλε φωτιά στις ΗΠΑ, όπου στη συγκεκριμένη πολιτεία ο Τραμπ όχι μόνο προηγείται του Μπάιντεν (με 7 μονάδες) αλλά τις τελευταίες ημέρες αύξησε το προβάδισμά του κατά 2 μονάδες.

Η ίδια εταιρία μάλιστα ήταν αυτή που είχε προβλέψει με ακρίβεια το αποτέλεσμα στην Αϊόβα και το 2016. Η τελική της μέτρηση ήθελε τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων προηγούμενο με 7 μονάδες, κάτι που επιβεβαιώθηκε αφού ο Τραμπ νίκησε άνετα (και μάλιστα με 9 μονάδες).

Απομένουν ακόμη δύο 24ώρα μέχρι τη μεγάλη εκλογική μάχη για να δούμε εάν το ρεκόρ  90 εκατομμύριών Αμερικανών ψηφοφόρων θα είναι ο καταλυτικός παράγοντας των εκλογών .