Συνεχίζουν τα κρούσματα της Ιλαράς στην Ξάνθη. Ενημερωτική εκστρατεία της Περιφερειακής Ενότητας.

162

Τα κρούσματα της ιλαράς δεν περιορίζονται μόνο στον οικισμό του Δροσερού αλλά έχουν κταθεί και εντός του αστικού ιστού. Αρκετοί έχουν νοσηλευτεί και σε κάποιους υπήρξαν επιπλοκές ωστόσο όχι σοβαρές,. Η ιλαρά μπορεί να θεωρείται παιδική νόσος που τα περισσότερα παιδιά την περνούν στο «πόδι» ωστόσο μπορεί να εξελιχθεί σε εγκεφαλίτιδα ή πνευμονία θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο ζωτικά όργανα μέχρι και τη ζωή του ασθενούς.

kamaridis ippokratisΙπποκράτης Καμαριδης: «Να μη στενοχωριέται ο κόσμος …Ελέγχουμε την κατάσταση»

Ο παιδίατρος κ. Ιππ. Καμαρίδης είναι καθησυχαστικός σημειώνοντας: «Συστήνουμε στο κόσμο να μη στενοχωριέται. Νομίζω ότι καταφέραμε σε συνεργασία με την περιφέρεια να ελέγξουμε την κατάσταση».

Σε συνέχεια της εκστρατείας από την Περιφέρεια ΑΜΘ, με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσης της ιλαράς και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του ελέγχου της εμβολιαστικής κάλυψης των μαθητών στα σχολεία του Νομού Έβρου, όπως και του εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) και το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Αλεξανδρούπολης (πρώην ΠΕΔΥ), προχωρούν στην ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για την ιλαρά.

Για το λόγο αυτό θα λειτουργήσει περίπτερο ενημέρωσης μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης από τις 2-7-2018 έως τις 4-7-2018, τις ώρες 11.30 έως 15.00, το οποίο θα υποστηρίζεται από Παιδίατρο όλες τις μέρες, Παθολόγο ή Γενικό Ιατρό εκ περιτροπής, όπως και λοιπό υγειονομικό προσωπικό των παραπάνω φορέων.

Οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται προκειμένου να ενημερωθούν και να συζητήσουν τυχόν απορίες τους σχετικά με την ιλαρά και τον προληπτικό εμβολιασμό.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας συστήνει άμεσο εμβολιασμό με το εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (MMR) των παιδιών, εφήβων και ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις, ως μοναδικό μέτρο πρόληψης κατά της ιλαράς και για την αποφυγή του υπαρκτού κινδύνου επιδημίας.

Προσοχή με τους εμβολιασμούς

Όπως αναφέρουν ειδικοί σε όλη την Ελλάδα, η έξαρση της “ξεχασμένης” ασθένειας ξεκίνησε από το φαιδρό πλην επικίνδυνο “αντιεμβολιαστικό” κίνημα με τραγικές επιπτώσεις. Οι γιατροί της Ξάνθης καλούν το κοινό όλων των ηλικιών να ελέξγει στα βιβλιάρια αν έχουν γίνει οι σωστοί εμβολιασμοί για την Ιλαρά και με τις αναγκαίες δόσεις, προκειμένου να προστατευτούν από την έξαρση της νόσου.