Νότια Κορέα: Ουρανοξύστης τυλίχτηκε στις φλόγες με 3 νεκρούς και 37 τραυματίες

178

Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 37 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός μεγάλης πυρκαϊάς που ξέσπασε σε 24όροφο κτίριο υπό ανέγερση στη Σετζόνγκ της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap.

Οι πληροφορίες αναφορικά με τον αριθμό των θυμάτων είναι συγκεχυμένες, καθώς άλλες πηγές κάνουν λόγο για τέσσερις αγνοούμενους οικοδόμους και τουλάχιστον 32 τραυματίες.

Πάνω από 100 πυροσβέστες και 40 οχήματα της πυροσβεστικής προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαϊά, αλλά οι συνθήκες είναι εξαιρετικά αντίξοες.

Δεδομένου ότι το κτίριο είναι υπό κατασκευή δεν διαθέτει συστήματα πυρόσβεσης και η θερμοκρασία στο εσωτερικό του είναι πολύ υψηλή καθώς πυροσβέστες ερευνούν έναν έναν τους ορόφους για να εντοπίσουν εγκλωβισμένους.

Η κατασκευάστρια εταιρεία Buwon Construction αρχικά ανακοίνωσε ότι 169 άτομα εργάζονταν σήμερα στο κτίριο, αλλά οι υπεργολάβοι δίνουν διαφορετικούς αριθμούς.

«Η έκρηξη ήταν εκκωφαντική. Ξεπήδησαν πελώριες κόκκινες φλόγες, σαν εκείνες του ηφαιστείου της Χαβάης», δήλωσε αυτόπτης μάρτυς.

Παρά τη δυνατή βροχή τεράστιες στήλες καπνού έχουν τυλίξει το κτίριο ενώ ενισχύσεις στέλνουν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες τριών γειτονικών πόλεων.

Το κτίριο επρόκειτο να παραδοθεί για χρήση τον Δεκέμβριο.