Μάρβιν Γκέι: η ζωή και το τραγικό τέλος του θρύλου της Motown στην οθόνη

112

Ο μεγιστάνας της hip hop Dr. Dre χτύπησε φλέβα χρυσού με τη συμφωνία του να φέρει τη ζωή του θρύλου της Motown, Μάρβιν Γκέι στη μεγάλη οθόνη.

Αν και πολλοί προσπάθησαν (και απέτυχαν) να αφηγηθούν την ιστορία του Γκέι, ανάμεσα τους οι Λένι Κράβιτζ, Κάμερον Κρόου, Σκοτ Ρούντιν & Φ. Γκάρι Γκρέι, κανένας δεν είχε την ευχή της Marvin Gaye Estate. Ωστόσο ο αμερικανός ράπερ, ηθοποιός και μουσικός παραγωγός το κατάφερε.

Η βιογραφική ταινία είναι στα πρώτα στάδια παραγωγής και ο Dr. Dre, σύμφωνα με το Variety, έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα των μουσικών αρχείων του θρύλου της σόουλ, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον πατέρα του.

Το 2016, η εταιρεία Marvin Gaye Estate έδωσε την ευλογία της για μία τηλεοπτική σειρά με θέμα τη ζωή του τραγουδιστή με πρωταγωνιστή τον Τζέιμι Φοξ, ωστόσο δεν υπάρχουν εξελίξεις γύρω από το project.

Επιπλέον ένα ντοκιμαντέρ που έχει για τίτλο την επιτυχία του Μάρβιν Γκέι «What’s Going On» αναμενόταν να κυκλοφορήσει πέρυσι – και ήταν η πρώτη ταινία που εγκρίθηκε από την οικογένεια του τραγουδιστή – αλλά επίσης καθυστέρησε.

Συνεπώς ο Dr. Dre είναι ο πρώτος που επιτυχώς έλαβε από την οικογένεια του Μάρβιν Γκέι την άδεια να αξιοποιήσει τη μουσική και την ομοιότητά του με τον τραγουδιστή για μία μεγάλου μήκους ταινία.

Ο Μάρβιν Γκέι πέθανε το 1984 σε ηλικία 44 ετών, όταν τον πυροβόλησε ο πατέρας του μετά από διαμάχη.