Αυτή η μακαρονάδα είναι πολύ νόστιμη και προπαντώς πολυ gourmet! Δοκιμάστε αν έχετε τη δυνατότητα την αυθεντική συνταγή με φρέσκα ζυμαρικά φετουτσίνι (είναι πιο πλατιά από τα λιγκουίνι ή τις ταλιατέλες)
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- 500 γρ. λιγκουίνι
- αλάτι
- πιπέρι
- γραβιέρα τριμμένη για το σερβίρισμα
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες κατεψυγμένες
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κούπα ούζο
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά
Μερίδες: 4
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα λιγκουίνι και με 1 κουταλιά αλάτι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα:
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και τις γαρίδες .
- Σκεπάζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.
- Οι γαρίδες θα βγάλουν ζουμί καθώς θα βράζουν.
- Αφαιρούμε τις γαρίδες απο το τηγάνι και τις βάζουμε σε ένα πιάτο.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το ούζο και βράζουμε μέχρι να μείνει το μισό ζουμί.