Λιγκουίνι με γαρίδες

83

Αυτή η μακαρονάδα είναι πολύ νόστιμη και προπαντώς πολυ gourmet! Δοκιμάστε αν έχετε τη δυνατότητα την αυθεντική συνταγή με φρέσκα ζυμαρικά φετουτσίνι (είναι πιο πλατιά από τα λιγκουίνι ή τις ταλιατέλες)

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • γραβιέρα τριμμένη για το σερβίρισμα
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες κατεψυγμένες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ούζο
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά
Μερίδες: 4
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Βράζουμε τα λιγκουίνι και με 1 κουταλιά αλάτι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
  • Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα:
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και τις γαρίδες .
  • Σκεπάζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.
  • Οι γαρίδες θα βγάλουν ζουμί καθώς θα βράζουν.
  • Αφαιρούμε τις γαρίδες απο το τηγάνι και τις βάζουμε σε ένα πιάτο.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι το ούζο και βράζουμε μέχρι να μείνει το μισό ζουμί.