Κομοτηνή: 269 επιλαχόντες του προγράμματος Νέων Αγροτών

55

Στον αριθμό 269 φτάνουν οι επιλαχόντες του προγράμματος Νέων Αγροτών στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, αριθμός που αποδεικνύει την τεράστια ζήτηση του προγράμματος, από πλευράς νέων Αγροτών.

Μέσα στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνονται και περίπου 60 ενστάσεις από τους αιτούμενους, οι οποίοι και δεν πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος, για να ενταχθούν.
Στη δεύτερη κατανομή, δεν ίσχυσαν τα αντικειμενικά κριτήρια της πρώτης, αλλά κριτήριο ήταν ο αριθμός των επιλαχόντων σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να δοθεί ένα μικρό ποσό στην ΑΜ-Θ της τάξης των 2,2 εκ ευρώ, ως υπερδέσμευση, έναντι των 23,4 εκ ευρώ της πρώτης κατανομής.

Μετά την συνάντηση που είχαν οι Αγροτοσυνδικαλιστές με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, έκαναν λόγο για κάλυψη του 50% των επιλαχόντων, χωρίς όμως να υπάρχει ρητή και γραπτή δέσμευση του υπουργού.

Μιλώντας για το θέμα στην ΕΡΤ Δίκτυο ΑΜ-Θ, το μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου, εξέφρασε την πεποίθηση πως το θέμα θα λυθεί, ωστόσο κάλεσε τους φορείς της Περιφέρειας να ασκήσουν πίεση και από την πλευρά τους, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.