Καμμένος: Δίνει έκτακτη συνέντευξη Τύπου το πρωί της Τρίτης

96

Σενάρια προκάλεσε η απουσία του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου από το υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας, η οποία δεν πέρασε απαρατήρητη, ενώ αργά το βράδυ έγινε γνωστό ότι ο υπ. Αμυνας θα παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου στις 8:30 το πρωί.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα αφορά πληροφορίες για την επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην οποία η ΠΓΔΜ αναμένεται να λάβει πρόσκληση ένταξης και ο λόγος που ο Πάνος Καμμένος δεν εμφανίστηκε στο υπουργικό συμβούλιο και έκανε τους δημοσιογράφους να απορήσουν ήταν οι διαδοχικές συνεργασίες και επαφές στο γραφείο του στη Βουλή, για το ζήτημα του ονοματαλογικού των Σκοπίων με αιχμή την προσεχή Σύνοδο της Βορειατλαντικής Συμμαχίας στις 11 και 12 Ιουλίου.

Τι απαντούν οι συνεργάτες του Πάνου Καμμένου για την απουσία του από το Υπουργικό Συμβούλιο

Νωρίτερα οι συνεργάτες του προέδρου των ΑΝΕΛ υποστήριξαν ότι ο Π. Καμμένος είχε ένα έκτακτο θέμα στρατιωτικού χαρακτήρα με το οποίο ασχολείτο και ενδεχομένως θα έμπαινε αργότερα στη συνεδρίαση του υπουργικού.

Και κυβερνητική πηγή, μετά τον θόρυβο που ξεσηκώθηκε, έσπευσε να διευκρινίσει πως ο Πάνος Καμμένος είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την απουσία του την οποία απέδωσε σε «σημαντικές τηλεφωνικές επικοινωνίες» του υπουργού Άμυνας.

Παρόλα αυτά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναχώρησε κάποια στιγμή από την Βουλή, προκειμένου να παραστεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον αναπληρωτή υπ. Αμυνας Φώτη Κουβέλη στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων τάξεως 2018 στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.