Μπάιντεν: Ώρα να ενωθούμε σαν έθνος

Ήρεμος και φανερά εξαντλημένος φάνηκε ο Τζο Μπάιντεν στις δηλώσεις του πριν από μερικά λεπτά αναφέροντας μεταξύ άλλων την ανάγκη ενότητας και την αποφυγή διχασμού σε κόκκινο και μπλε, όπως και ότι θα είναι πρόεδρος όλων των Αμερικανών και όχι μόνο των ψηφοφόρων που τον επέλεξαν. Στο μεταξύ φαίνεται να κερδίζει και την κρίσιμη πολιτεία του Μίσιγκαν, δίνοντας ολοένα και λιγότερες ελπίδες επανεκλογής στον Ντόναλντ Τραμπ.

Οι δηλώσεις παρακάτω: «Σε αυτές τις εκλογές ψήφισαν περισσότεροι Αμερικανοί από ποτέ. Η δημοκρατία νίκησε. Ο λαός αποφάσισε και ελπίζουμε πως μετά από μια μεγάλη νύχτα καταμέτρησης θα είμαστε νικητές. Η διαφορά υπέρ μας μεγαλώνει. Το Μίσιγκαν μπορεί και μέσα στη μέρα να μας δοθεί. Νιώθουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση και για την Πενσιλβάνια. Κερδίσαμε την πλειοψηφία της λαϊκής ψήφου, αυτό είναι το σημαντικό για μένα.

Είναι ώρα η χώρα μας να κερδίσει αυτή τη δύσκολη στιγμή. Μόλις τελειώσει η καταμέτρηση, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλα τα θέματα μαζί.

Πρέπει να ενωθούμε σαν έθνος. Αυτά που μας ενώνουν σαν πολίτες είναι πολύ σημαντικότερα από αυτά που μας τρομάζουν. Έκανα προεκλογική εκστρατεία σαν Δημοκρατικός, αλλά θα κυβερνήσω σαν Αμερικανός πρόεδρος. Δεν θα είναι δική μου νίκη, θα είναι του αμερικανικού λαού. Ο Θεός να ευλογεί εσάς, το στρατό μας και την Αμερική».