5 πράγματα που έκανες στον στρατό όταν ήσουν λελέ

50

Ο κλασικός Έλληνας φαντάρος που σέβεται τον εαυτό του, όταν είναι λελέ έχει τη δική του ιεροτελεστία που μεταδίδεται από πάλιουρα σε ψάρακλα. Αυτά είναι τα 5 πράγματα που κάνει (και θα κάνει εις τους αιώνας των αιώνων)

1) Ζαλίζεις κόσμο λέγοντας «Ακούω τα λελεδόνια!»: Ουδείς έχει καταλάβει ακριβώς τι ήχο παράγουν ούτε τι ακριβώς είναι– αποδημητικά πουλιά που τ’ ακούν μόνο όσοι έχουν φτάσει στο τέλος της θητείας τους ή, μήπως, κάτι άλλο;

Όπως και να ’χει εσύ ισχυρίζεσαι ότι τ’ ακούς από το πρωί που ξυπνάς για να κοιμηθείς όρθιος μέχρι το βράδυ που κοιμάσαι «κανονικά».

Το δυστύχημα για τους υπόλοιπους είναι ότι ακούν εσένα.

2) Τους τα ’χεις κάνει Ζέπελιν στο στρατόπεδο με το «Απολελέ και τρελελέ»: Παρεμφερής χρήση με τα «Λελεδόνια», ωστόσο αυτό σου δίνει την ευκαιρία να το πας ένα βήμα παραπέρα, καθώς δεν αναφέρεις απλά πως απολύεσαι, αλλά τρελαίνεσαι κιόλας παράλληλα.

Στο μεσοδιάστημα, τρελαίνεις και όλους τους υπόλοιπους.

«Τρελελέ».

3) Σέρνεις τα πόδια σου: Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, που δίνεις την αίσθηση πως κάθε σου άρβυλο ζυγίζει όσο περίπου ολόκληρος ο Big Sofo. Εντάξει, κάπως πρέπει να εξωτερικεύσεις κι εσύ την αφόρητη βαρεμάρα σου τώρα που απολύεσαι- δεκτό. Αλλά κούρασες περισσότερο κι από 3049534η  επανάληψη του «Κωνσταντίνου και Ελένης».

4) Είσαι ακομβίωτος: Μα συγγνώμη, χρειάζεται να λες ξανά και ξανά τα ίδια πράγματα; Είσαι ο π α λ ι ό ς !!! Πράγμα που σημαίνει ότι το παίζεις μονίμως Τάσος Χαλκιάς στο “Love Sorry”, καθώς δεν κουμπώνεις ποτέ όλα τα κουμπιά στην στολή σου, βγάζοντας επιδεικτικά τη γλώσσα στους στρατιωτικούς κανονισμούς.

Γιατί; Μα γιατί μπορείς…

5) Είσαι ο «…και σήμερα»: Έχεις αρχίσει από το «30 και σήμερα» και μετράς αντίστροφα. «20 και σήμερα… 15 και σήμερα… 10 και σήμερα…»- σε ό,τι και να σου πουν, εσύ αποκρίνεσαι «…και σήμερα», θέλοντας να βάλεις στη θέση τους όσους δεν αντιλαμβάνονται την αξιέπαινη παλαιότητά σου.

Μέχρι που φτάνεις στο «Καμία και σήμερα», χαιρετάς τους πάντες με τους όρχεις σου να σκουπίζουν το πάτωμα (ή, τουλάχιστον, έτσι αισθάνεσαι) και στο τέλος περνάς για τελευταία φορά την πύλη.

Τα λελεδόνια σε χαιρετούν για μια στερνή φορά και πετούν προς την επόμενη ΕΣΣΟ.

Καλός πολίτης, «παλιέ».