Μόναχο: Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το topless

71

Συζήτηση για το γυμνισμό: Το δημοτικό συμβούλιο του Μονάχου επέτρεψε τόπλες στον ποταμό Isar

Μπικίνι ή μαγιό; Αυτοί είναι οι νέοι κανονισμοί

Οι γυναίκες μπορούν να κάνουν ηλιοθεραπεία στο Isar τόπλες και να κολυμπήσουν χωρίς το πάνω μέρος του μπικίνι. Αυτό αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη.

Ένα επείγον αίτημα από την κοινοβουλευτική ομάδα της CSU για την τροποποίηση του δημοτικού κώδικα κολύμβησης υιοθετήθηκε χωρίς αντιρρήσεις. Ποιοι κανόνες υπάρχουν και πώς έγινε η συζήτηση..

Τι είναι τα μαγιό;

Την Τετάρτη, το Δημοτικό Συμβούλιο του Μονάχου ασχολήθηκε με το ερώτημα: Τι σημαίνει πράγματι μαγιό και από τι αποτελείται αυτό;

Το λεγόμενο διάταγμα για τα μαγιό ορίζει ότι εκτός των χώρων γυμνιστών στο Isar, τα μαγιό πρέπει να φορούνται κατά την κολύμβηση στον Isar. «Όποιος κάνει μπάνιο μπροστά σε άλλο κόσμο, πρέπει στο Μόναχο να φοράει μαγιό. Αυτό ισχύει και για μέσα στο νερό, έξω από αυτό αλλά και κατά την ηλιοθεραπεία«, προβλέπει ο κανονισμός.

Ωστόσο, αυτό έχει μέχρι στιγμής αφήσει ανοικτό το τι σημαίνει μαγιό. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει στο μέλλον.

Ο κανονισμός πρέπει να συμπληρωθεί με την προσθήκη ότι «τα μαγιό κατά την έννοια του παρόντος καταστατικού πρέπει να καλύπτουν πλήρως τα στοιχειώδη γεννητικά όργανα του κάθε φύλου«. Με άλλα λόγια, το κάτω μέρος ενός μαγιό είναι αρκετό. Επομένως, ούτε οι άνδρες ούτε οι γυναίκες πρέπει να φορούν το άνω μέρους του μαγιό.

Υπηρεσία ασφαλείας ζήτησε από τις γυναίκες να καλύψουν το πάνω μέρος του σώματός τους
Η συζήτηση προέκυψε αφού μέσα ενημέρωσης του Μονάχου ανέφεραν ότι μια υπηρεσία ασφαλείας του δήμου είχε ζητήσει από τις γυναίκες που έκαναν ηλιοθεραπεία τόπλες να φορέσουν το πάνω μέρος του μπικίνι. «Στο πνεύμα του» ας κάνει ο καθένας ό,τι θέλει» και της σαφήνειας κατά την εφαρμογή του κανονισμού, αυτό θα πρέπει να τροποποιηθεί αναλόγως«, ανέφερε στην επείγουσα αίτησή της η CSU.

Σε άλλες αιτήσεις, οι κοινοβουλευτικές ομάδες των Grüne/Rosa Liste και CSU ζήτησαν επίσης πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά της ιδιωτικής υπηρεσίας ασφαλείας στο Isar.

«Οι αρμόδιες για την ασφάλεια υπηρεσίες της πόλης έχουν την εντολή να ελέγχουν και να εφαρμόζουν την τήρηση της απαγόρευσης γυμνισμού;«, ήθελαν να μάθουν οι Πράσινοι.

«Σε ποιο βαθμό το δημοτικό διάταγμα παραθαλάσσιας ένδυσης διακρίνει μεταξύ των φύλων;» Και: «Αν διακρίνει μεταξύ των φύλων, ποιος είναι ο λόγος αυτής της διάκρισης;»

Το διάταγμα παραθαλάσσιας ένδυσης αναφέρεται ρητά, σύμφωνα με εκπρόσωπο του δήμου, μόνοστις περιοχές κολύμβησης στον Isar και όχι στα πάρκα, όπου εφαρμόζεται το καταστατικό του εκάστοτε πάρκου που απαγορεύει «κολύμβηση χωρίς μαγιό«, χωρίς να εξηγεί συγκεκριμένα τι σημαίνει μαγιό. Στις πισίνες εφαρμόζονται ξεχωριστοί κανονισμοί.

Η αίτηση του ÖDP για τη διαγραφή των κανονισμών κολύμβησης χωρίς αντικατάσταση δεν έλαβε πλειοψηφία. Εάν όλοι μπορούσαν να ξαπλώσουν οπουδήποτε γυμνοί – «τότε ίσως παρενοχλούνταν οι υπόλοιποι παρεβρισκόμενοι«, δήλωσε ο περιφερειακός διοικητικός υπάλληλος Thomas Böhle(SPD).

«Δεν είναι πάντοτε απλώς ζήτημα σεμνοτυφίας, είναι πολύ, πολύ συχνά – σε πολλές περιπτώσεις – ένα ζήτημα αισθητικής«, δήλωσε η Ursula Sabathil των Ελεύθερων Εκλογέων. «Δεν πρέπει απαραίτητα να βλέπει κανείς την ακαλαισθησία στο σύνολό της. Αρκεί αν βλέπει κανείς τη μισή«

Πηγή: bavariagr.de