Ενώ η Τουρκία προκαλεί με NAVTEX στο Καστελόριζο η Ελλάδα απαντά με βίαια διάβαση ποταμού

374

Δείτε τις φωτογραφίες

Με την Τουρκία να συνεχίζει να διατηρεί ψηλά την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο το Γενικό Επιτελείο Στρατού στην Ελλάδα έδωσε το πρωί στην δημοσιότητα φωτογραφίες από την εκπαίδευση των νέων Ανθυπολοχαγών σε διάφορα σενάρια μεταξύ των οποίων και η χρήση πλωτών μέσων στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης πριν από μια εβδομάδα περίπου.
Εκπαιδεύτηκαν δηλαδή μεταξύ άλλων στο πώς θα περάσουν τα πολλά ποτάμια της περιοχής και κυρίως τον Έβρο…

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ επρόκειτο για σενάρια που πραγματοποιήθηκαν στις τελικές φάσεις των ασκήσεων «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ-19» και «ΞΑΝΘΟΣ-19» που διεξήχθησαν στις 12 και 13 Ιουνίου 2019, στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Το ΓΕΣ επεσήμανε πως η άσκηση αφορούσε στην τακτική χρησιμοποίηση των Όπλων και των Σωμάτων, σε όλες τις φάσεις του αγώνα, ως επιστέγασμα της εκπαίδευσής τους στα Σχολεία Εφαρμογής.

Την άσκηση παρακολούθησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού
Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπά, συνοδευόμενος από τον Γενικό Επιθεωρητή
Στρατού, τον Διοικητή Δ΄ΣΣ και τους Διευθυντές των Όπλων και Σωμάτων του
ΓΕΣ.

Η γνωστοποίηση αυτής της άσκησης έγινε και ενώ χθες η Τουρκία με παράνομη NAVTEX δέσμευσε περιοχή νότια και δυτικά του Καστελόριζου και ανατολικά της Ρόδου για άσκηση με την χρήση όπλων αύριο 20 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία θα ξεκινά η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία θα συζητηθεί ακόμα και το ενδεχόμενο κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας.

Πηγή: news.gr